Szent Mihály Plébánia - Lenti

Elmondta Kancsal Gyula, az Egyházközségi Képviselő Testület elnöke a karácsonyi 8.30-as szentmisén:

2011. polgári év értékelése


Tisztelettel, sok-sok szeretettel köszöntöm a karácsonyi ünnepi szentmisén részt vett Szent Mihály Plébánia Istenhívő népét, a Plébánia Képviselő Testülete nevében. Tekintettel arra, hogy a polgári évből mindössze egy kakaslépés van hátra, elérkezett a beszámolók, a zárszámadások, a hálaadások ideje. A karácsonyi ünnepi szentmisét választottuk erre a célra, mert itt hallják legtöbben.
Elsősorban köszönetet szeretnék mondani az állami szerveknek:
 • Bővebben ...

   

  Szakál Szilárd káplán írása a radamosi zarándoklatról. Megjelent a Martineum honlapon.
   

  A radamosi zarándoklat

   

  Vasárnap július 16.-án, a Lenti Szent Mihály Plébánia Képviselő Testülete és a KÉSZ Lenti Csoportja a Családok Éve alkalmából férfiak és családapák részvételével, gyalogos zarándoklatot szervezet a radamosi Családok Királynéja elnevezésű zarándokhelyre, a radamosi Mária-fához, ahová a lenti esperesi kerület plébániái is meghívást kaptak. A radamosi Szűzanya búcsút mindig a Karmel-hegyi Boldogasszony ünnepe utáni vasárnapon tartják.

  A zarándoklat a lenti templomból indult, de a fő gyülekező hely Gáborjánházán volt. Innen vette kezdetét az énekkel, elmélkedésekkel és rózsafüzérek imádkozásával a gyalogos zarándoklatunk.
   

  Bővebben ...