Szent Mihály Plébánia - Lenti


A csoport I. féléves programja

Január 27. Az ökumenikus imahét zárására autóbuszos zarándoklatot szervezünk Barlahidára az evangélikus templomhoz, ahol 14.30-kor ökumenikus imaóra, azt követően szeretetvendégség lesz.

Február 19-én 18.00 órakor megemlékezést tartunk Richard Wagnerről, születésének 200. évfordulója alkalmából. A rendezvény helye: a Városi Könyvtár. Előadó: Balás Endre, csoportunk elnöke.
Február 20. KÉSZ gyűlés – Beszámoló 2012-ről, munkaterv megbeszélése, tagdíjak rendezése
Február 22. Templomunkban 17.00 órakor (az esti mise előtt) keresztutat tartunk, melyben az egyház magyar vértanúira is emlékezünk.
Február 25. A Kommunista Diktatúra áldozatainak emléknapján az esti misét követően csendes gyertyagyújtást tartunk a temlom mögötti 1956-os emlékműnél.
Március 17-én 15.00 órakor részt veszünk a szlovéniai Radamos községben a Mária fánál tartandó keresztúton.
Március 20. Az esti misét követően vezetőség választó taggyűlés.
Április 3. Városunk Szentségimádási Napja. 15.00 órakor a KÉSZ helyi csoportjának közreműködésével tartunk szentórát.
Április 12. A Költészet Napja. Testületileg veszünk részt a városi rendezvényen, melyen csoportunk egyik tagja, Kovács Béla is közreműködik.
Május 14. 18.00 óra – A Hit Éve alkalmából: Varga Lászlóné dr. Geresits Gizella – csoportunk tagja Hit és Irodalom címmel előadást tart a Városi Könyvtárban.
Június elején félévzáró összejövetelt tartunk, erre az alkalomra a tormaföldi János hegyre kaptunk meghívást.
Július 14-én a szlovéniai Radamosba zarándokolunk az ottani Mária fához. A zarándoklatot két csoportban, gyalogosan, és személygépkocsikkal rendezzük.
Minden hónap második vasárnapján az esti misét követően a Fatimai Szűzanya tiszteletére körmenetre kerül sor. A körmeneten csoportunk tagjai gyertyával kísérik az Oltáriszentséget.

Csoportunk külföldi zarándokutat tervez. Az időpont és útvonal megbeszélés alatt.

*

A második félév terveiből:

Szeptember 26. "Gönczi Ferenc 1861-1948" – emlékezés városunk gimnáziumának névadójára. Előadó: Balás Endre

Október: A Hit Éve alkalmából – A hit és a természettudományok címmel előadást szervezünk a Városi Könyvtárban. Az időpontot később közöljük. Előadó Nógrádi László.

November 4. Csendes gyertyagyújtás 1956 áldozatainak emlékére

 

December 12. Városunk szentségimádási napja