Szent Mihály Plébánia - Lenti

Katolikus Krónika • Friss


Szent István-napi megemlékezés augusztus 20-án Lentiben • 2021
Szent István-napi megemlékezés augusztus 20-án Lentiben • 2021

Facebook oldalunk

Galéria

Szent Mihály Hírlevél

Oltrkp

Töltse le legújabb kiadványunkat,
vagy böngésszen a korábbi számok között!

 Szent Mihály Hírlevél

Az Egyház egy, szent, katolikus és apostoli – ahogy a Hitvallásban imádkozzuk. Ehhez az Egyházhoz hozzátartoznak (1.) az üdvözültek, a célba értek, a szentek a mennyben, (2.) a purgatóriumban a mennyországba bebocsátásra készülők a tisztulással, valamint (3.) a földi zarándokútjukat járó, küzdő keresztények. Mi mind Krisztusban egy nagy közösségbe, Isten családjába tartozunk. Röviden az Egyház kegyelmi közösség.

Ugyanakkor itt a földön nemcsak a természetfölötti dolgokkal van foglalatosságunk, hanem az anyagi vonatkozásúakkal is. Az Egyház részt vesz a nevelésben, az oktatásban, a szociális és egészségügyi tevékenységekben, személyek és közösségek anyagi fönntartásában. Ezért mint Anya és Tanító nemcsak akkor fordul hozzánk, amikor kéri, parancsolja, hogy járjunk misére, tartsunk munkaszünetet, böjtöt, gyónjunk és áldozzunk, hanem akkor is, amikor az anyagi szükségletekben történő hozzájárulásunkat is kéri. Az Egyház a megkereszteltek közössége, így mondhatjuk, hogy az anyagi hozzásjárulással saját közösségünket támogatjuk, illetve keresztény küldetésünk mások megsegítésére is irányul.

Többféle módja van ennek a támogatásnak:

  • adományok gyűjtése (perselyezés) a szentmisén (olykor országos célgyűjtések vannak a katolikus iskolák, a Szentföld, a missziók, a Karitász javára, illetve a péter-fillér gyűjtés)
  • egyházközségi hozzájárulás (a területileg illetékes plébánián)
  • a befizett adó 1+1 %-áról történő rendelkezés (ld. ehhez Egy az ÉRTÉK)